تجهیزات حمل گاز

چاپ PDF

گاز طبیعی فشرده

    خط تولید مخازن

    گازرسانی سیار

    تجهیزات حمل گاز

    تجهیزات تقلیل فشار

    ایستگاه های سوخت گیری

    خدمات مشاوره مهندسی

    تجهیزات تست مخازن

 

تریلرهای حمل CNG در دو حالت کلی طراحی و ساخته می شوند: تیوب تریلرها و سبد مخازن

 

بیشتر بخوانید

بررسی مقایسه ای

تیوب تریلر (Tube Trailer)

تیوب تریلرهای حمل گاز طبیعی فشرده از نصب تیوب اسکیدهای ذخیره سازی CNG بر روی کفی های کانتینربر که توسط کشنده حمل می گردند، تشکیل می شوند.

 

 

تیوب تریلرهای حمل CNG برای گازرسانی به مناطق مختلف مانند شهرها، روستاها، مراکز صنعتی، توریستی، کشاورزی، دامداری، نیروگاه ها و ... که فاقد خط لوله گاز طبیعی هستند، مورد استفاده قرار می گیرند. 

 

 تیوب اسکیدها (Tube Skid)

تیوب اسکیدها در ابعاد و ظرفیت های گوناگون طراحی و ساخته می شوند که برای گازرسانی به هر منطقه با توجه به حجم گاز مورد نیاز و همچنین فاصله نقاط مصرف (ایستگاه دختر) از خط لوله (ایستگاه مادر) انتخاب و بر روی کفی نصب می شوند. تیوب اسکیدها در ابعاد کلی 40 فوت (12متری)، 20 فوت (6 متری) و 10 فوت (3 متری) و عموما با فشار کاری 250 بار برای گازطبیعی فشرده CNG و فشار کاری 200 بار برای گازهای صنعتی بشرح جدول زیر مورد استفاده قرار می گیرند:

 

 

ویژگی های فنی و مزایای عملیاتی تیوب تریلرها:

استانداردهای سخت گیرانه ISO 11120 و  DOT3AAXبکار رفته در طراحی و ساخت جامبو تیوب ها باعث قابلیت اطمینان و ایمنی بالا این تجهیزات شده و در کلیه کشورهای صنعتی جهان جهت حمل گاز طبیعی فشرده و همچنین گازهای صنعتی مانند هیدروژن و هیلوم مورد استفاده قرار گیرد. ویژگی های اصلی بشرح زیر می باشد:

 

  • اتکاپذیری و ایمنی جاده ای بسیار بالا
  • مورد استفاده در کشورهای صنعتی بمنظور جابجایی CNG و گازهای صنعتی (H2 ،He، ...)
  • قابلیت حمل توسط انواع کفی های کانتینربر موجود در کشور
  • امکان تعویض کفی در صورت لزوم و استفاده از هر نوع کفی در دسترس 
  • حجم ذخیره سازی مناسب گاز
  • سهولت اتصال کفی و تیوب اسکید توسط قفل کانتینری استاندارد موجود در کفی
  • امکان بکارگیری تیوب تریلرهای 20 فوت و 10 فوت برای مناطق کوهستانی و جاده های فرعی پر پیچ و خم
  • امکان استفاده از انواع کشنده های موجود در کشور 

 

 

 

بانک مخازن (Cascade Vehicle)

در این روش که در گذشته برای ذخیره سازی و حمل گاز طبیعی فشرده در برخی موارد بکار گرفته می شد از پکیج مجموعه ای از مخازن CNG که بر اساس استانداردهای مخازن خودروهای گازسوز و یا مخازن گاز جایگاه های سوخت گیری  (ISO 11439  و  ISO 9809) تولید می گردند، استفاده می شود. 

 

 

اگرچه اتصالات زیاد که معمولا نشتی بهمراه داشته و همچنین لزوم استفاده از تعداد زیادی از مخازن که دارای استاندارد مرتبط نیز نمی باشند اتکاپذیری و ایمنی این روش را در مقایسه با روش های نوین و بکارگیری جامبوتیوب ها کاهش داده اما در شرایط خاص، حمل این پیکج ها توسط خودروهای کوچک در مکان هایی با مصرف گاز پایین قابل توجیه می باشد.

 

                               

 

بیشتر بخوانید

بررسی مقایسه ای